Дарител, пожелал да остане анонимен, е дал 400 000 лв. за

...
Дарител, пожелал да остане анонимен, е дал 400 000 лв. за
Коментари Харесай

Анонимен дарител даде 400 000 лв. за реставрация на къщата на Райна Княгиня

Дарител, поискал да остане неизвестен, е дал 400 000 лв. за възобновяване на къщата на Райна Княгиня в София, заяви bTV.

Къщата се намира на на ул. " Софроний Врачански ". В нея Райна Попгеоргиева е прекарала последните 8 години от своя живот. От години постройката е в окаяно положение.

На сесията на Столичния общински съвет (СОС) в четвъртък съветниците гласоподават приемането на дарението, изясни кметът на регион " Сердика "  Тодор Кръстев.

За реконструкцията и реставрацията на постройката има план, който е утвърден от Националния институт за недвижимо културно завещание, изясни районният кмет.

Още през февруари е издадено позволение за възобновяване на постройката в достоверния ѝ тип, тя е оповестена за монумент на културата от локално значение.

След като бъде възобновена, къщата ще стане музей.

Работим с наследниците на Райна Попгеоргиева, не трябва да се не помни, че тя е първият квалифициран акушер в София и създател на " Майчин дом ", тя е една от най-забележителните българки на всички времена разяснява Тодор Чобанов, зам.-кмет на София.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР